Leírás

Amikor az ízLelek nevet adtam, akkor egy táplálkozással és főzéssel kapcsolatos blogot terveztem. Azonban ahogy az élet formálja magát, úgy velem is ezt teszi. Tehát maradjunk annál, hogy ízlelek= kóstolgatok és figyelem, ahogyan a dolgok hatnak rám. Majd megmutatom ezt Neked is, és Te eldöntheted, hogy elkísérsz-e egy darabig ezen az úton.

Friss topikok

A tonhal kence - nem arcra, kenyérre

2014.11.21. 19:38 Ízlelek

 

A másik blogra írok épp egy posztot, és beugrott, hogy azért egy recept inkább ide illik, így jött az ötlet, hogy akkor az írást kettészedem, és olvashatja mindenki azt a részt, ami érdekli.

- 2 tonhalkonzerv (én a Rio Mare típust szeretem)
- 1,5 dl tejföl
- 1 db csemege uborka finomra aprítva
- 6 szem ecetes capribogyó finomra aprítva (lehet vagy-vagy az uborkával)
- 1 púpozott teáskanálnyi aprított zellerszár (ez lehet fehérítő- vagy angol zeller, de lehet
   sima igazi, zellergumó szára is, és akár kihagyhatod, deszerintem feldobja)
- 1/2 hagyma aprítva (előnyben részesítem a fehér- vagy sonkahagymát, mert édesek)
- 1 teáskanál mustár, (esetleg + 1 teáskanál majonéz)
- borsszórás (őrlőfejes egész tarkaborsot használok, abból pár "tekerés") 

A tonhalkonzervről leöntöm az olajat, a halat összetöröm villával, aprítom a hozzávalókat, összekeverem, közben sül a pirítós, és kész.

Imádom.

Télen pedig kenyérre kenve, tetejére reszelt sajttal, sütőben megsütve remek melegszendvics.

Jó étvágyat!

(Ezt most fejből írtam, úgyhogy a fotó hiányát nézd el nekem Kedves Olvasó, esetleg később pótolni fogom.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása