A másik blogra írok épp egy posztot, és beugrott, hogy azért egy recept inkább ide illik, így jött az ötlet, hogy akkor az írást kettészedem, és olvashatja mindenki azt a részt, ami érdekli.
- 2 tonhalkonzerv (én a Rio Mare típust szeretem)
- 1,5 dl tejföl
- 1 db csemege uborka finomra aprítva
- 6 szem ecetes capribogyó finomra aprítva (lehet vagy-vagy az uborkával)
- 1 púpozott teáskanálnyi aprított zellerszár (ez lehet fehérítő- vagy angol zeller, de lehet
sima igazi, zellergumó szára is, és akár kihagyhatod, deszerintem feldobja)
- 1/2 hagyma aprítva (előnyben részesítem a fehér- vagy sonkahagymát, mert édesek)
- 1 teáskanál mustár, (esetleg + 1 teáskanál majonéz)
- borsszórás (őrlőfejes egész tarkaborsot használok, abból pár "tekerés")
A tonhalkonzervről leöntöm az olajat, a halat összetöröm villával, aprítom a hozzávalókat, összekeverem, közben sül a pirítós, és kész.
Imádom.
Télen pedig kenyérre kenve, tetejére reszelt sajttal, sütőben megsütve remek melegszendvics.
Jó étvágyat!
(Ezt most fejből írtam, úgyhogy a fotó hiányát nézd el nekem Kedves Olvasó, esetleg később pótolni fogom.)